Zaloguj się do konta

Wigilijne pierogi ziemniaczane

Wigilijne pierogi ziemniaczane
Składniki: 4 ziemniaki, 1/2 kg kapusta kiszona, 1 cebula, sos sojowy, oliwa, 1 marchewka, pieprz ,sól, biały pieprz, 1/2 kg mąka.
Przygotowanie: Robimy ciasto na pierogi. Do mąki dajemy troszkę soli i szklankę ciepłej wody wymieszanej na pół z oliwą .Ilość wody zależna jest od mąki nieraz wody trzeba więcej .Wyrabiamy ciasto wałkujemy wycinamy kółka dajemy farsz zaklejamy i gotujemy w osolonej wodzie . Farsz. Kapustę kiszoną płuczemy gotujemy z liściem laurowym . Do kapusty dodajemy startą na tarce marchewkę gotujemy razem z kapustą .Odcedzamy siekamy drobno . Na patelni podsmażamy obraną i posiekaną cebule dajemy pokrojoną kapustę smażymy .doprawiamy sosem sojowym ,pieprzem. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie dusimy i dodajemy do kapusty .Mieszamy .Zimnym farszem nadziewamy kółka ciasta.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Przepis na sandacza

Jakiś czas temu pytałem kolegów z forum o przepisy na moją ulubioną ry…

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…