Wigilijne bułeczki
michał Olendrzyński (bercik9894)
2011-12-22
Składniki:
10 kajzerek
1/2kg pieczarek lub mrożonych grzybów
2 cebule
2 dag zółtego sera
olej
pół pęczka natki
sól
pieprz
Przygotowanie:
Pieczarki oczyść, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Mrożone grzyby rozmroź, pokrój na małe kawałki. Ser zetrzyj na tarce o malych oczkach/ Kajzerki przekrój na pół, wydrąż miąższ.
Cebule obierz, posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebule.. Dodaj pieczarki lub grzyby oraz ser, wymieszaj, podsmaż. Dodaj wydrążony z kajzerek miąższ, duś na małym ogniu, aż farsz zrobi się gęsty. Posyp posiekaną natką, wymieszaj, przypraw solą i pieprzem.
Farszem wypełnij bułeczki. Ułóż w formie, piecz 30min w 170*C. Smacznego.
10 kajzerek
1/2kg pieczarek lub mrożonych grzybów
2 cebule
2 dag zółtego sera
olej
pół pęczka natki
sól
pieprz
Przygotowanie:
Pieczarki oczyść, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Mrożone grzyby rozmroź, pokrój na małe kawałki. Ser zetrzyj na tarce o malych oczkach/ Kajzerki przekrój na pół, wydrąż miąższ.
Cebule obierz, posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebule.. Dodaj pieczarki lub grzyby oraz ser, wymieszaj, podsmaż. Dodaj wydrążony z kajzerek miąższ, duś na małym ogniu, aż farsz zrobi się gęsty. Posyp posiekaną natką, wymieszaj, przypraw solą i pieprzem.
Farszem wypełnij bułeczki. Ułóż w formie, piecz 30min w 170*C. Smacznego.