Wigilijny karp faszerowany łososiem.


Wigilijny karp faszerowany łososiem.
Składniki: 4 dzwonki z dużego karpia, 10 dkg wędzonego łososia w plastrach, 1 cebula, 4 łyżki mąki, 1 jajko, sól, pieprz, oliwa.
Przygotowanie: Karpia sprawić, dokładnie umyć, osuszyć, podzielić na dzwonka, przyprawić. Łososia pokroić w słomkę, cebulę obrać, pokroić w kostkę. Łososia i cebulę oprószyć mąką, lekko obsmażyć na gorącej oliwie. Obsmażonego łososia obsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Cebulkę, łososia przyprawić, wymieszać z jajkiem i zieleniną. Masą faszerować dzwonka karpia. Całość oprószyć mąką. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez około 15 minut.

 


1
Oceń
(1 głosów)

 

Wigilijny karp faszerowany łososiem. - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł