Wigilijny karp z kaszą.


Wigilijny karp z kaszą.
Składniki: 1,5 kg karp, 1 woreczek kaszy gryczanej, garść suszonych grzybów, 2 cebule, 5 łyżek masła, 1 kubek śmietany, 2 żółtka, sól, pieprz biały.
Przygotowanie: Grzyby namoczyć dzień wcześniej. sprawić karpia, grzyby ugotować i pokroić w paski. kaszę ugotować z 1 łyżką masła. cebule zeszklić na 2 łyżkach masła. połączyć z kaszą i grzybami, mocno przyprawić, gdy wystygną wymieszać z żółtkami. farszem napełnić brzuch ryby, spiąć wykałaczkami. w brytfannie skropić resztą masła i piec ok. 1-1,5 godziny w 180 st. pod koniec pieczenia polać karpia śmietaną przyprawioną solą i pieprzem

 


1
Oceń
(1 głosów)

 

Wigilijny karp z kaszą. - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł