Wigilijny kisiel z żurawin


Produkty:
-350 g cukru
-1 l mrożonych żurawin
-1 l wody
-ćwierć łyżeczki cynamonu
-3 łyżki mąki ziemniaczane
-4 goździki

Przygotowanie:
Rozmrożone żurawiny rozgniatamy w misce, zalewamy wodą i gotujemy, następnie przecedzamy. Odlewamy szklankę powstałego soku do ostygnięcia. Do gotującego się soku dodajemy cynamon, cukier i goździki. W ostudzonym soku rozpuszczamy mąkę ziemniaczaną i wlewamy ją jednym ruchem do gotującego się płynu. cały czas mieszając, doprowadzamy do wrzenia gotujemy ok. 3 minut, a gdy kisiel zgęstnieje, przelewamy go do salaterek i odstawiamy w chłodne miejsce.

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Wigilijny kisiel z żurawin - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł