Wiosenna zanęta: karaś, karp, lin
Marek Dębicki (marek-debicki)
2012-03-23
• 1 szklanka zanęty Traper Ekspert Method wędzony łosoś lub krewetki;
• 3-4 szklanka zanęty traper lin – karaś;
• ½ opakowania makaronu gwiazdek;
• 1 szklanka gotowanych konopi;
• 1 opakowanie białych robaków;
• 1 opakowanie dendrobeny;
• 2 łyżki kleju do zanęt;
• 1 opakowanie dżdżownicy kalifornijskiej
Sposób przygotowanie:
Konopie moczyć przez dwie godziny w przegotowanej, ostudzonej wodzie. Gotować na wolnym ogniu do momentu pojawienia się kiełków. Makaron ugotować na pół miękko (około 3 minuty). Pod koniec gotowania dodać łyżkę oleju, wymieszać, odcedzić.
Zanęty wymieszać dokładnie z porcją kleju. Dodać ugotowany makaron, konopie i dokładnie wymieszać. Części robaków (dżdżownice posiekane) dodać bezpośrednio przed wędkowaniem.
Małą porcję gwiazdek obtoczonych w zanęcie Traper Ekspert Method można zastosować na przynętę.