Wyborny pstrąg na kuskusie


Składniki:
2 filety z pstrąga
2 marchewki
pęczek koperku
1 szklanka kaszy kuskus
sok z 1 cytryny
sól
pieprz
oliwa
Przygotowanie:
Marchewki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonym wrzątku. Następnie kroimy w długie paski. Kuskus przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Koperek myjemy, osuszamy. Kilka gałązek odkładamy, resztę siekamy. Wsypujemy do kaszy. DOprawiamy solą i pieprzem. Skrapiamy oliwą. Mieszamy. FIlety myjemy przekrawamy na pół. Solimy. Gotujemy na parze ok. 10 minut.
Na kuskusie układamy marchewkę, przykrywamy rybą. Skrapiamy sokiem z cytryny i dekorujemy koperkiem. Smacznego

 


1
Oceń
(5 głosów)

 

Wyborny pstrąg na kuskusie - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł