Zaloguj się do konta

Wypieki Świąteczne - CYTRYNOWIEC Z CZEKOLADĄ

CYTRYNOWIEC Z CZEKOLADĄ. 1 kostka margaryny, 1 i 1/2 szkl. cukru, 6 jajek, 2 szkl. maki pszennej, 2 czubate łyżki maki ziemniaczanej, 2 łyzeczki proszku do pieczenia, 2-3 łyżki oleju, 1 tabliczka(10 dkg 0 gorzkiej czekolady, migdały bez skórek i biała polewa czekoladowa do dekoracji. Margarynę utrzyj z cukrem i jajkami, dosyp obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, dolej olej oraz sok i skórkę z cytryny, utrzyj. Gorzką czekoladę połam na kawałki, rozsyp na spodzie foremki wyłozonej pergaminem. Przykryj ciastem cytrynowym. Piecz 40 min w 180 st. Wystudż, wyjmij z foremki. Oblej białą polewą, udekoruj migdałami

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…