Z papryki marynowanej i ciecierzycy


Produkty:
-25 dag marynowanej papryki
-puszka ciecierzycy
-15 dag gotowanej szynki
-3 łyżki marynowanych cebulek
-łyżeczka marynowanego czosnku
-kilka gałązek natki pietruszki
-1/2 szklanki jogurtu naturalnego
-1/2 szklanki śmietany
-1/2 łyżki soku z cytryny
-sól, pieprz

Przygotowanie:
Paprykę pokroić na małe kawałki. Ciecierzycę i cebulki osączyć. Szynkę pokroić w kostkę. Czosnek osączyć, pokroić w płatki. Natkę umyć, posiekać. Warzywa i szynkę włożyć do salaterki. Jogurt wymieszać ze śmietaną i sokiem z cytryny, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Sosem polać sałatkę, wymieszać, odstawić na 15 minut w chłodne miejsce.

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Z papryki marynowanej i ciecierzycy - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł