z pieczarek błyskawiczna


-opakowanie mrożonej zupy pieczarkowej
-pół szklanki kremówki
-łyżka kleiku ryżowego
-łyżeczka mąki ziemniaczanej
-2 kostki bulionu grzybowego
-natka pietruszki
-sól, pieprz
Do garnka wlać 3 szklanki wody i postawić na ogniu. Gdy woda zacznie wrzeć, włożyć kostkę bulionową i mrożonkę, gotować około 5 minut, po czym dokładnie zmiksować. W kubeczku starannie wymieszać mąkę ziemniaczaną i kleik ryżowy z niewielką ilością wody, mieszając, wlać do zupy, zagotować. Przed zdjęciem z ognia zabielić śmietaną, przyprawić do smaku pieprzem. Rozlać krem do miseczek, posypać posiekaną natką pietruszki.

 


1
Oceń
(3 głosów)

 

z pieczarek błyskawiczna - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł