ZANETA NA AMURA

/ 1 komentarzy

Do wykonania potrzebne:
Sparzona sałata z 3 sezonu,
Ogórek długi
Chleb gruboziarnisty - nieświeży
pasza ( może być taka jak dla świń) lub tłuczeń, śrut.

Następnie Sałatę i ogórka szatkujemy w BARDZO
cienką kostkę i mieszamy. Chleb gotujemy przez 3 minuty i odcedzamy sitkiem. (świeży chleb w procesie gotowania rozmókł by sie za bardzo). Następnie wszystkie składniki mieszamy. Tylko należy pamiętać aby proporcje były 2/2 tzn. Gdy mamy 2 salaty, 2 ogórki - to 2 kromki chleba i 3 garście paszy. Zanętę należy użyć do 6 godz. od zrobienia, inaczej chleb stwardnieje ( gdyż chleb po ugotowaniu na podatność na twardnienie). Tą zanętę rzucamy małymi( kostka do gry) lub wielkimi kulami (wielkości pięści) 5 cm od spławika, z tym, ze jeżeli kulki są małe to powinny być rzucane w małych odległościach od spławika.

Ps. Gdy amur wyczuje zanęte to tak szybko bezie płynął az zahaczy się bokiem o haczyk:)- to taki żart.

Pozdrawiam Dave9983 :)

 


4
Oceń
(5 głosów)

 

ZANETA NA AMURA - opinie i komentarze

kamillo8110kamillo8110
0
Może,może trzeba wypruwać;) (2010-10-28 07:40)

skomentuj ten artykuł