Zapiekane mięso


Składniki:
1/2kg karkówki
łyżka majeranku
3 łyżki przyprawy do mięsa
2 łyżki czosnku granulowanego
po 4 łyżki majonezu i keczupu
2 cebule
20 dag pieczarek
czerwona papryka
20 dag żółtego sera
olej
Przygotowanie:
Karkówkę pokrój na plastry, posyp przyprawami. Odstaw na godzinę. Obsmaż na oleju, ułóż w formie. Piecz godzinę w temp. 180*C.
Majonez i keczup wymieszaj, posmaruj karkówkę. Paprykę, pokrój w cienkie paski, cebule i pieczarki na plasterki. Obłóż mięso. Piecz ok. 20 minut. Posyp startym serem, zapiekaj , aż się stopi.
Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Zapiekane mięso - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł