Zapiekanka rybno ryżowa


Zapiekanka rybno ryżowa

-2 płaty ryby fileta,
-przyprawa do ryb,
-bułka tarta,
-1 duża marchew,
-2 średnie cebule,
-4 łyżki koncentratu pomidorowego,
-1 łyża słodkiej papryki,
-sól,
-pieprz,
-2 torebki ryżu,
-1 papryka marynowana,
-olej do smażenia,

Rybę doprawić przyprawą do ryb i obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć na rumiano na oleju. Marchew zetrzeć na tarce na dużych oczkach, a cebulę pokroić w kostkę. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Marchew i cebulę podsmażyć na oleju, dodać koncentrat pomidorowy i ryż i paprykę marynowaną pokrojoną w kostkę. Wszystko wymieszać, na koniec dodać rybę pokrojoną w kostkę. Wymieszać, dodać przyprawy i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zapiekać 25 minut.

 


1
Oceń
(2 głosów)

 

Zapiekanka rybno ryżowa - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł