Zapiekanka z łososiem


4 jajka
4 plasterki wędzonego łososia
100 g szpinaku
łyżeczka masła
szczypta czerwonego pieprzu
2 łyżeczki kaparów
kilka listków rukoli
sól i czarny pieprz do smaku


Cztery miseczki nasmaruj masłem.
Szpinak dokładnie umyj, posiekaj, przelej wrzątkiem i ułóż na dnie miseczek.
Na nich połóż po plasterku łososia.
Do każdej porcji wybij po jajku, oprósz solą i pieprzem, wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C.
Zapiekaj przez 10 min, aż białko się zetnie.
Miseczki wyjmij z piekarnika.
Jajka posyp czerwonym pieprzem i kaparami, udekoruj listkami rukoli.

 


4
Oceń
(4 głosów)

 

Zapiekanka z łososiem - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł