ZAPIEKANKA Z KARPIEM


-1kg karpia
-1kg kg kapusty kiszonej
-2-3 cebule
-2 łyżki masła
-1-2 łyżki tartej bułki
-sól , pieprz

W garnku zagotować wodę , posolić , dodać 3 ziarna pieprzu i jedną cebulę w całości . Włożyć rybę i gotować około 30 minut . Kiszoną kapustę posiekać , włożyć do garnka , zalać małą ilością wody i gotować aż będzie półmiękka .
Na łyżce masła lekko zrumienić cebulę . Z ryby usunąć ości , pokroić ją na nieduże , najlepiej równej wielkości kawałki .
W żaroodpornym naczyniu układać warstwami : odciśniętą kapustę , zrumienioną cebulę , kawałki ryby i znowu kapustę . Masło stopić , dodać tartą bułkę , zrumienić i polać po wierzchu kapusty . Wstawić na 20 minut do piekarnika .

 


2
Oceń
(4 głosów)

 

ZAPIEKANKA Z KARPIEM - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł