zapiekany okoń

/ 2 komentarzy



  • konto usunięte




Wędkarstwo spławikowe

witam dzisiaj pokaże wam sposub na okonia który znalazłem w starej książce kuchennej

1 zielona papryka,
2 cebule,
1 ząbek czosnku,
3 łyżki olej,
3 łyżki soku z cytryny,
sól, pieprz,
kilka czarnych oliwek,
-do dekoracji cytryna i koper,
i oczywiście sposub wykonania
Rybę umyć, wyfiletować. Paprykę pokroić w paski, cebulę w krążki, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki wymieszać z olejem, 2 łyżkami soku z cytryny, solą i pieprzem. Pergamin natłuścić, ułożyć na nim warzywa, na nich porcje ryby i zawinąć. Piec w nagrzanym piekarniku do temp. 180 st. C przez 30-35 minut.
Czas przygotowania: 1 godzina
przepis na 3 porcje

 


3.8
Oceń
(4 głosów)

 

zapiekany okoń - opinie i komentarze

Kowal73Kowal73
0
he he he ..wszystko ok. Składniki wszystkie!...hi hi mam,przepis zgodnie z opisem,hi hi normalnie by nie wyszlo gdyby nie spostrzegawczość mojej córki... A gdzie pergamin? No co teraz mam natłuścić? Hi hi jest wszystko ok.  zjedlismy ze smakiem ..ino ja takie ostre lubię to sobie doprawiem po swojemu... Super.
(2012-02-25 22:47)
jacenty75jacenty75
0
Zjadło by się bo przepis wygląda apetycznie. Na dzień dzisiejszy posiadam wszystkie składniki poza ............. okoniami! I nie bardzo mam koncepcje jak je na szybko pozyskać. 5*****. (2012-04-12 13:19)

skomentuj ten artykuł