Zapiekany morszczuk




  • konto usunięte




Czas przygotowania: 60 minut

Składniki
2 filety z morszczuka
20 dkg pieczarek
1 cebula
2 pomidory
4 ząbki czosnku
10-15 dkg sera żółtego
świeże zioła
sól, pieprz
słodka papryka
zioła prowansalskie
Mała odmiana od tradycyjnej smażonej ryby

Etapy przygotowania

Cebulę zeszklić na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju. Dodać pokrojone pieczarki. Smażyć do odparowania soku. Posolić, popieprzyć do smaku. Filety posypać solą, pieprzem i przyprawą do ryb, skropić sokiem z cytryny. Ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Na rybę wyłożyć pieczarki.
Czosnek przecisnąć przez praskę, podsmażyć na złoty kolor na rozgrzanej oliwie. Dodać obrane ze skóry i pokrojone pomidory oraz posiekane drobno zioła. Smażyć do zgęstnienia. Tak przygotowanym sosem polać rybkę.
Całość posypać startym żółtym serem, słodką papryką i ziołami prowansalskimi. Zapiekać 20-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180-200 stopni.

Smacznego :)

 


5
Oceń
(2 głosów)

 

Zapiekany morszczuk - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł