Zawijaniec mięsno-warzywny


Składniki:
Ciasto:
4 jajka
12 łyżek mąki
1/2 litra mleka
kostka miękkiego masła
łyżeczka fasoli
Farsz:
2 cebule
30 dag pieczarek
puszka groszku
puszka kukurydzy
mały słoik papryki konserwowej
50 dag mielonego mięsa
40 dag startego żółtego sera
sól
pieprz
olej
Przygotowanie:
Składniki ciasta miksujemy, a następnie wlewamy, a następnie wlewamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 20 minut w piekarniku w 180*C. Studzimy.
Warzywa konserwowe osączamy. Paprykę kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Cebule obieramy i siekamy. Mięso doprawiamy solą i pieprzem.
Pieczarki smażymy na oleju razem z cebulą, odparowujemy. Wsypujemy paprykę, kukurydzę i groszek. Mieszam i dusimy kilka minut. Doprawiamy solą i pieprzem.
Ciasto odwracamy jasną stroną do góry i posypujemy 1/2 sera. Wykładamy mięso i warzywa. Posypujemy serem. Ciasno rolujemy i owijamy papierem do pieczenia. Pieczemy około godzinki w 180*C. Usuwamy papier, posypujemy resztą ser. Zapiekamy jeszcze 10minut. Smacznego.

 


1
Oceń
(5 głosów)

 

Zawijaniec mięsno-warzywny - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł