Żeberka w cebuli (moje świąteczne przepisy kulinarne)

/ 8 zdjęć


Żeberka duszone w cebuli
Składniki:
 1 kg żeberek;
 2-3 duże cebule;
 Mąka, sól, pieprz;
 Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Żeberka pokroić w poprzek na części z jedną kostką. Osolić, popieprzyć, oprószyć mąką. Obsmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron. Przełożyć do rondla. Cebulę pokroić w plastry, zeszklić na patelni, dodać do żeberek. Podlać przegotowaną wodą, dusić na wolnym ogniu do miękkości. Podawać z kluseczkami, ziemniakami, makaronami.

 


3.4
Oceń
(5 głosów)

 

Żeberka w cebuli (moje świąteczne przepisy kulinarne) - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł