Żeberka w kapuście (moje świąteczne przepisy kulinarne)

/ 1 komentarzy / 4 zdjęć


Żeberka duszone w kapuście kiszonej
Składniki:
 1 kg żeberek;
 2kjg kapusty kiszonej;
 1 duża cebula;
 mąka, sól, pieprz;
 olej do smażenia;
 3-4 liście laurowe;
 4-5ziaren ziela angielskiego.
Sposób przygotowania:
Kapustę pokroić, ugotować w małej ilości wody z zielem angielskim i liściem laurowym. Żeberka pokroić w poprzek na części z jedną kostką. Osolić, popieprzyć, oprószyć mąką. Obsmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron. Przełożyć do garnka z kapustą. Cebulę pokroić w plastry, zeszklić na patelni, dodać do kapusty i żeberek. Dusić na wolnym ogniu do miękkości. Podawać z razowym pieczywem lub ziemniakami.

 


3.3
Oceń
(7 głosów)

 

Żeberka w kapuście (moje świąteczne przepisy kulinarne) - opinie i komentarze

wiekla42wiekla42
0
Za żeberka wyjątkowo *****. Pozdrawiam.
(2011-12-20 00:18)

skomentuj ten artykuł