Żeberka w kapuście


Składniki:
800g żeberek wieprzowych
2 czerwone cebule
500g kiszonej kapusty
2-3 jabłka
2 szklanki bulionu
2-3 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
2 listki laurowe
kminek
zioła prowansalskie
4 ziarenka ziela angielskiego
3 jagody jalowca
sól
pieprz
Przygotowanie:
Żeberka natrzeć czosnkiem, kminkiem oraz ziołami, pokroić na kawałki i razem z posiekaną cebulą przełożyć do rondla z podgrzaną oliwą.
Kapustę pokroić i dodać do żeberek. Wsypać listki laurowe, ziele angielskie, jałowiec, sól i pieprz. Do rondla wlać bulion i gotować ok.1h. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w kawałki i poddusić na maśle, po czym ułożyć na kapuscie z żeberkami i dusić 10min. Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Żeberka w kapuście - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł