Zaloguj się do konta

Żeberka z jabłkami i kaszą gryczaną


• 25 dag kaszy gryczanej
• 1/2 l wody
• sól i 1 łyżka oleju oraz: 1 kg żeberek
• 4 łyżki oleju
• 2 łyżki musztardy
• 5 ząbków czosnku
• 2 cebule
• 1/2 kg jabłek
• majeranek
• sól
• pieprz
• olej
Kaszę ugotuj w posolonej wodzie z olejem. Żeberka pokrój na małe porcje (po 2-3 kostki) i marynuj przez co najmniej godzinę w oleju z musztardą, rozgniecionymi ząbkami czosnku, solą i pieprzem. Wyjmij z marynaty i upiecz (45-50 minut) w temp. 180°C. Obrane i pokrojone w kostkę cebule usmaż na rozgrzanym oleju z obranymi cząstkami jabłek. Przypraw solą, pieprzem i majerankiem, ułóż na żeberkach. Podawaj z kaszą.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…