Żeberka Wieprzowe



Składniki
60 dkg żeberek wieprzowych
8 dkg cebuli
3 dkg tłuszczu
1 dkg kminku"
2 dkg mąki
sól
Przygotowanie :
Żeberka opłukać , osączyć , oprószyć solą i mąką , osmażyć na rozgrzanym tłuszczu z 2 stron , przełożyć do rondla , posypać kminkiem podlać 1/8 wody, dusić do miękkości pod przykryciem. W połowie gotowania włożyć obraną cebulę , pokrajaną w krążki i zarumienioną , dusić razem. Wyparowany sos uzupełniać wodą. Miękkie żeberka podzielić na porcje po 2 kawałki. Ułożyć na rozgrzanym półmisku, na wierzch polać sosem z cebulą. Podawać z ziemniakami i kwaszona kapustą lub słodką zasmażaną.

 


1
Oceń
(5 głosów)

 

Żeberka Wieprzowe - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł