Zielone śledzie w zalewie

/ 5 komentarzy

Składniki:
*1kg zielonych śledzi świeżych
*1/2 szklanki octu
*1/2 szklanki oleju
*3 łyżeczki cukru
*1/2 łyżeczki soli
*1 mały ketchup pikantny(markowy)
*1 paczka przyprawy do ryb
*pieprz,curry,liście laurowe,ziele angielskie
*2 cebule
Śledzie posolić i obtoczyć w mące-usmażyć
Resztę składników zagotować,wlać je na pokrojone i upieczone kawałki śledziowe.Odstawić na minimum24 godziny do chłodnego miejsca po czym można spożywać.Smacznego życzę!

 


4.6
Oceń
(20 głosów)

 

Zielone śledzie w zalewie - opinie i komentarze

użytkownik1117użytkownik1117
0
narobiłeś mi smaka .................. (2010-03-27 13:17)
gruby12345gruby12345
0
mi tez tylko u mnie jest ten problem z tym czekaniem az ryba przejdzie w tej zalewie to tak dlugo trwa ze zanim jest juz gotowe to niema juz co jesc pozdrawiam (2010-03-27 16:45)
piotrekjelesniapiotrekjelesnia
0
Kolego gruby12345 to w tej sytuacji jest nas już 2 bo ja również nie mogę sobie poradzić z tym dylematem.Przepis uważam za ciekawy i trzeba będzie go spróbować. (2010-03-27 18:42)
użytkownik24522użytkownik24522
0
Tak to prawda śledz w zalewie jest wyśmienity ,po prostu palce lizać,jeżeli stoją i nabieraja mocy ,trudno im się jest oprzeć.Zachęcam do zrobienia i pałaszowania.SMACZNEGO. (2010-03-28 20:50)
rastifrastif
0

Ja robię tak podobnie, widzę że masz trochę inne składniki,muszę sprubować.

(2010-03-29 20:47)

skomentuj ten artykuł