Ziemniaki z boczkiem


Składniki:
2 duże ziemniaki
18 małych plastrów wędzonego boczku
4 ząbki czosnku
2 łyżki posiekanego koperku
cebula
olej
sól
pieprz
Przygotowanie:
Ziemniaki, cebulę i czosnek kroimy w plastry. Dzielimy na 3 porcję.
Z folii aluminiowej formujemy miseczkę. Wlewamy 2 łyżeczki oleju, kładziemy 3 plastry boczku, 1/2 porcji ziemniaków, cebuli i czosnku. Posypujemy pieprzem, solą i koperkiem. Wkładamy resztę porcji warzyw i 3 plastry boczku. Polewamy olejem. Brzegi folii zawijamy do środka. Szczelnie owijamy dodatkową warstwą folii. Robimy jeszcze 2 paczuszki.
Pieczemy około 30 minut, aż ziemniaki zmiękną. W czasie pieczenia paczuszki obracamy. Smacznego

 


1
Oceń
(5 głosów)

 

Ziemniaki z boczkiem - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł