Złocista sałatka


Składniki:
50 dag dyni, kabaczka lub cukinii
1/2 puszki zielonego groszku
30 dag ryżu
5 dag rodzynków
10 dag orzechów
1/2 szklanki majonezu
2 łyżki curry
sól
sok z cytryny
Przygotowanie:
W dużym garnku zagotować wodę z solą i połową łyżeczki curry. Do wrzątku wrzucić opłukany ryż i gotować 15 minut. Odcedzić i pozostawić na sicie, żeby odciekł. Kabaczek, dynię lub cukinię obrać ze skóry, pokroić w małą kostkę. Na 2-3 minuty wrzucić do wrzątku, odcedzić, wystudzić. Rodzynki zalać wrzątkiem i pozostawić, by napęczniały. Groszek odcedzić, orzechy posiekać. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą, sokiem cytrynowym i resztą przyprawy curry. Sałatkę przełożyć do salaterki, udekorować.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Złocista sałatka - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł