Zrazy indycze z kurkami


Składniki:
4 duże sznycle z indyczego fileta
duża cebula
70 dag kurek
masło klarowane do smażenia
2 pomidory
łyżka koncentratu pomidorowego
suszony tymianek
sól
pieprz
Przygotowanie;
Posiekac cebulę i 1/4 kurek, razem udusic na maśle. Przyprawic solą , pieprzem i tymiankiem. Następnie rozbić sznycle , z jednej strony posmarować koncentratem pomidorowym. Na nim położyc porcję farszu kurkowego . Mięso zwiń w roladki , spiąć. Obsmażyć mięso na silnie rozgrzanym maśle na dużym ogniu. Resztę kurek i cebulę , smażyć aż odparuje cały płyn. Dodać posiekane pomidory , doprawić do smaku , przykryć i dusić jeszcze przez 5 minut . Smacznego.

 


1
Oceń
(5 głosów)

 

Zrazy indycze z kurkami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł