Zrazy zawijane


Składniki:
50 dag karkówki wołowej
2 kolorowe papryki
3 cebule
4 łyżki masła
2 łyżki koncentratu pomidorowego
po 1 szklance bulionu i śmietany
4 łyżki oleju
mąka
sól
pieprz
Przygotowanie:
Papryki oczyścić , usunąć gniazda nasienne, pociąć w paski. Cebule obierz, posiekaj. Obsmaż na maśle.
Mięso pokrój w plasterki i rozbij. Oprósz pieprzem. Posmaruj połową oleju oraz koncentratu. Rozłóż na mięsie połowę warzyw. Ciasno zwiń.
Zrazy obtocz w mące, obsmaż na reszcie oleju. Dolej bulion, przypraw i duś 30 minut. Gdy mięso będzie miękkie, połącz z pozostałymi warzywami oraz koncentratem i śmietaną. Smacznego

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Zrazy zawijane - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł