Zupa fasolowa


Produkty:
-25 dag drobno ziarnistej białej fasoli
-seler
-marchewka
-łyżka koncentratu pomidorowego
-cebula
-2 łyżki oleju
-łyżka mąki
-sól
-2 ząbki czosnku
-majeranek

Przygotowanie:
Fasolę zalać lekko przegotowaną wodą i odstawić na kilka godzin. Odcedzić zalać świeżą wodą i ugotować pod przykryciem. Pod koniec dodać obrane, opłukane i pokrojone na kawałki marchewkę i seler. gdy warzywa będą zupełnie miękkie, przetrzeć przez sito, osolić. Rozgrzać olej, włożyć posiekaną cebulę, podsmażyć bez rumienienia. Wsypać mąkę i zasmażyć na biało. Dodać koncentrat. Smażyć jeszcze chwilę. Zasmażkę rozprowadzić zimną przegotowaną wodą, dodać do przetartej zupy. Doprawić solą zmiażdżonym czosnkiem i majerankiem

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Zupa fasolowa - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł