Zaloguj się do konta

Zupa grzybowa z białym sosem

Składniki:
8-10 dag namoczonych suszonych borowików
25 dag kurek z zalewy
20 dag pieczarek
2 łyżki masła
1 pęczek dymek
1 żółtko
2 łyżki musztardy
1 łyżeczka jasnego octu winnego
1/4 szklanki oleju
2 łyżki kwaśnej śmietany
sól
pieprz
Przygotowanie:
Grzyby pokrój na kawałki, duś do miękkości na maśle. Dymki posiekaj.
Żółtko utrzyj z musztardą oraz octem winnym. Powoli dolewaj olej i dalej ucieraj, aż sos zrobi się gęsty.
Sos wymieszaj z kwaśną śmietaną i dymkami. Przypraw solą oraz pieprzem. Polej nim grzyby. Przemieszaj.
Smacznego.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Lin w piwie

• 2 kg lina• 3/4 l piwa• 10 dag masła• 2 łyżeczk…

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…