Zupa jarzynowa z indykiem


Składniki:
4 marchewki
2 pietruszki
2 ziemniaki
15 dag selera
6 jajek
6 kiszonych ogórków
1 duże jabłko
2 małe cebule
20 dag wędzonego filety z indyka
1 puszka groszku konserwowego
sól
mielony czarny pieprz
1 słoik majonezu
Przygotowanie:
Warzywa korzeniowe obierz, ugotuj. Jajka ugotuj na twardo. Przestudź i obierz ze skorupki. Jarzyny wystudź. Wraz z jajkami i ogórkami pokrój w kostkę. Obierz jabłko i cebule.
Jabłko oczyść z pestek, pokrój w kostkeczkę, cebule grubo posiekaj. Indyka potnij na niewielkie kawałeczki. Groszek osącz z zalewy.
Wszystkie przygotowane składniki wymieszaj w salaterce. Przypraw do smaku z solą i pieprzem. Polej majonezem, przemieszaj.
Smacznego.

 


1
Oceń
(5 głosów)

 

Zupa jarzynowa z indykiem - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł