Zupa krem na wigilijny stuł,


Zupa krem na wigilijny stuł,
Składniki: 30 dkg filetów z sandacza, 15 dkg wędzonego łososia w płatach, 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki, 1 łyżeczka szafranu, 1 łyżeczka soku z cytryny, 1 litr bulionu rybnego, sól, biały pieprz.
Przygotowanie: Filet z sandacza zalać 1 szklanką bulionu rybnego, gotować na wolnym ogniu 10 minut. Rybę wyjąć zdjąć skórę, mięso drobno pokroić. Do rondla dodać resztę wywaru, przyprawić, doprowadzić do wrzenia, dodać posiekaną rybę, szafran, zagęścić białą (zimną) zasmażką przygotowaną z mąki i masła. Wędzonego łososia pokroić w słupki. Podawać udekorowane zieleniną i słupkami wędzonego łososia.

 


1
Oceń
(1 głosów)

 

Zupa krem na wigilijny stuł, - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł