Zaloguj się do konta

Zupa migdałowa

Produkty:
-15 dag słodkich migdałów
-kilka gorzkich migdałów
-łyżka masła
-litr mleka
-4 łyżki cukru
-sól
-5 dag rodzynek

Przygotowanie:
Migdały umyć, sparzyć, po kilku minutach osuszyć i obrać. Zemleć w specjalnej maszynce lub utłuc na miałko w moździerzu. Rodzynki przebrać, umyć starannie, moczyć godzinę, potem odcedzić na sicie. Zagotować mleko, osłodzić, dodać szczyptę soli i masło, wsypać migdały i gotować przez 3 minuty. Zestawić z ognia, wsypać rodzynki.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Lin w piwie

• 2 kg lina• 3/4 l piwa• 10 dag masła• 2 łyżeczk…

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…