zupa pieczrkowa tradycyjna


-30 dag pieczarek
-włoszczyzna
-cebula
-łyżka masła
-5 ziemniaków
-1/2 szklanki śmietany
-łyżka posiekanej zieleniny
-sól, pieprz
Umyte i czyszczone pieczarki pokrój w plasterki. Obraną i umytą włoszczyznę zalej w garnku 1.5l wody i gotuj przez 20 minut. Obraną i pokrojoną w kostkę cebulę zeszklij na rozgrzanym maśle, dodaj przygotowane pieczarki, dopraw do smaku solą i pieprzem, duś razem przez 15 minut. Z wywaru wyjmij włoszczyznę, dodaj obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pieczarki z cebulą. Gotuj przez 10 minut. Zdejmij z ognia, wymieszaj ze śmietaną. Posyp natką.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

zupa pieczrkowa tradycyjna - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł