Zupa rybna II




  • konto usunięte




Zupa rybna II

Składniki :

1 kg różnych gatunków ryb słodkowodnych
4 marchwie
3 cebule
10 ziaren pieprzu
1 pietruszka
1 pasternak
½ selera
2 liście laurowe
1 główka czosnku
2 łyżki mąki
1 łyżka ostrej papryki
2 żółtka
3 łyżki śmietany
sól
pieprz
olej

Jarzyny oczyścić, pokroić na plasterki, dodać pokrojoną na plasterki cebulę, pieprz w ziarnach, gotować na wolnym ogniu do miękkości. Ugotowane jarzyny odstawić z ognia, odcedzić. Do otrzymanego wywaru wrzucić oczyszczone i dobrze umyty kawałki ryb. W czasie gotowania ryb przygotować zasmażkę z drobno pokrojonego czosnku podsmażonego na oleju, dodać mąkę i ostrą paprykę. Gdy zasmażka będzie gotowa, dolać trochę zupy i zagotować na wolnym ogniu. Przygotowaną zasmażką zaprawić zupę. Ugotowane jarzyny pokroić na drobne kawałki, wrzucić do zupy, gotować jeszcze 10 minut. Zupę rybną zaciągnąć żółtkami i śmietaną.


Smacznego :)














 


3
Oceń
(32 głosów)

 

Zupa rybna II - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł