Zupa rybna po włosku
Krzysztof Wziątek (Swirussek)
2011-03-28
Składniki:
- kawałki ryby
- olej
- cebula
- seler
- kilka ziarenek zielonego pieprzu (marynowanego)
- 2 ziemniaki
- przecier pomidorowy
- ząbek czosnku, oregano, sól
Wykonanie:
Gotować rybę przez ok. 15 min., wyjąć rybę i przecedzić wywar, usuwając ości. Na oleju poddusić drobno pokrojoną cebulę, wyciśnięty czosnek, pokrojony w kostkę seler i pieprz zielony. Dodać to do wywaru z ryby. Dodać także pokrojone ziemniaki, przecier pomidorowy (1-2 łyżki), doprawić do smaku. Gdy ziemniaki zaczną mięknąć dodać rybę i zagotować.
Źródło: zeszycik mojej mamy :D
- kawałki ryby
- olej
- cebula
- seler
- kilka ziarenek zielonego pieprzu (marynowanego)
- 2 ziemniaki
- przecier pomidorowy
- ząbek czosnku, oregano, sól
Wykonanie:
Gotować rybę przez ok. 15 min., wyjąć rybę i przecedzić wywar, usuwając ości. Na oleju poddusić drobno pokrojoną cebulę, wyciśnięty czosnek, pokrojony w kostkę seler i pieprz zielony. Dodać to do wywaru z ryby. Dodać także pokrojone ziemniaki, przecier pomidorowy (1-2 łyżki), doprawić do smaku. Gdy ziemniaki zaczną mięknąć dodać rybę i zagotować.
Źródło: zeszycik mojej mamy :D