Zaloguj się do konta

Zupa rybna po włosku

Składniki:

- kawałki ryby
- olej
- cebula
- seler
- kilka ziarenek zielonego pieprzu (marynowanego)
- 2 ziemniaki
- przecier pomidorowy
- ząbek czosnku, oregano, sól

Wykonanie:

Gotować rybę przez ok. 15 min., wyjąć rybę i przecedzić wywar, usuwając ości. Na oleju poddusić drobno pokrojoną cebulę, wyciśnięty czosnek, pokrojony w kostkę seler i pieprz zielony. Dodać to do wywaru z ryby. Dodać także pokrojone ziemniaki, przecier pomidorowy (1-2 łyżki), doprawić do smaku. Gdy ziemniaki zaczną mięknąć dodać rybę i zagotować.

Źródło: zeszycik mojej mamy :D

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Pstrąg z grilla

Składniki:średnie pstrągi - 4 sztukipaprykacytryny - 1-2 sztukimasło -…

Ryby wędzone

Można wędzić ryby wszystkich gatunków, jeśli mają odpowiednie rozmiar…