Zupa rybna z lina - ryby na co dzień - zdjęcia, foto - 1 zdjęć
LINY PO DAWNEMU
4 liny po około 35 dkg,szklanka soku cytrynowego,szklanka jasnego piwa,5 dkg rodzynków,2 dkg tartej bułki,sól,pieprz,cukier,goździki i otarta skórka cytrynowa do smaku.
Sprawione liny umyc,włozycdo płaskiego naczynia,wlac sok z cytryny i piwo,dodając oplukane rodzynki oraz przyprawy,gotowac około 40 minut na malym ogniu.Pod koniec gotowania wsypac tartą bułkę,doprawic.Podawac z ziemniakami i surówkami do tego serwowac zimne piwo – smacznego.
ZUPA RYBNA
50 dkg ryby,20 dkg jarzyn,lisc laurowy,ziele angielskie, jedna szklanka śmietany,łyżka masła,łyżka mąki ,sól i przyprawy.
Ugotowac wywar z jarzyn i przypraw,schłodzic a następnie przecedzic.Oczyszczoną rybę wczesniej lekko nasoloną ułożyć w garnku,zalac przygotowanym wywarem i gotowac na małym ogniu,dolewając co jakiś czas łyżkę zimnej wody.Rybę wyjąc,zupę przecedzic,doprawic zasmażką lub śmietaną.Podawac z ziemniakami oraz zimnym piwem – smacznego.
Autor tekstu: Piotr Koleczko
u?ytkownik8996 | |
---|---|
UWIELBIAM ZUPY RYBNE MUSZE KIEDYŚ NAPISAC MÓJ PRZEPIS DAJE PIATALA TRZEBA BYŁOBY COS UGOTOWAĆ BO SMACZE PRZYSZEDŁ POZDRO !!!!!!!!!!!! (2011-03-18 18:39) | |
rychu-12 | |
pycha,pycha i jeszcze raz pycha. (2011-03-19 19:27) | |
rychu-12 | |
pycha szybko się robi (2011-03-19 19:29) | |
rychu-12 | |
pycha i szybko się robi! (2011-03-19 19:29) | |
rychu-12 | |
Pycha i szybko można zrobić. (2011-03-19 19:30) | |