Zaloguj się do konta

Zupa rybna z lina - ryby na co dzień

LINY PO DAWNEMU
4 liny po około 35 dkg,szklanka soku cytrynowego,szklanka jasnego piwa,5 dkg rodzynków,2 dkg tartej bułki,sól,pieprz,cukier,goździki i otarta skórka cytrynowa do smaku.
Sprawione liny umyc,włozycdo płaskiego naczynia,wlac sok z cytryny i piwo,dodając oplukane rodzynki oraz przyprawy,gotowac około 40 minut na malym ogniu.Pod koniec gotowania wsypac tartą bułkę,doprawic.Podawac z ziemniakami i surówkami do tego serwowac zimne piwo – smacznego.


ZUPA RYBNA
50 dkg ryby,20 dkg jarzyn,lisc laurowy,ziele angielskie, jedna szklanka śmietany,łyżka masła,łyżka mąki ,sól i przyprawy.
Ugotowac wywar z jarzyn i przypraw,schłodzic a następnie przecedzic.Oczyszczoną rybę wczesniej lekko nasoloną ułożyć w garnku,zalac przygotowanym wywarem i gotowac na małym ogniu,dolewając co jakiś czas łyżkę zimnej wody.Rybę wyjąc,zupę przecedzic,doprawic zasmażką lub śmietaną.Podawac z ziemniakami oraz zimnym piwem – smacznego.

Opinie (5)

użytkownik

UWIELBIAM ZUPY RYBNE MUSZE KIEDYŚ NAPISAC MÓJ PRZEPIS  DAJE PIATALA TRZEBA BYŁOBY COS UGOTOWAĆ BO SMACZE PRZYSZEDŁ POZDRO !!!!!!!!!!!! [2011-03-18 18:39]

rychu-12

pycha,pycha i jeszcze raz pycha. [2011-03-19 19:27]

rychu-12

pycha szybko się robi [2011-03-19 19:29]

rychu-12

pycha i szybko się robi! [2011-03-19 19:29]

rychu-12

Pycha i szybko można zrobić. [2011-03-19 19:30]

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze Internautów.

Czytaj więcej

Pstrąg z grilla

Składniki:średnie pstrągi - 4 sztukipaprykacytryny - 1-2 sztukimasło -…

Ryby wędzone

Można wędzić ryby wszystkich gatunków, jeśli mają odpowiednie rozmiar…