Zupa rybna z przetartej ryby
użytkownik 21038
2009-08-07
Zupa rybna z przetartej ryby
Składniki :
1 kg różnych ryb słodkowodnych
1 pęczek włoszczyzny
½ selera
1 żółtko
1 dl śmietany
sól
ocet
Rybę gotować do miękkości. Wyjąc, oczyścić z ości, przetrzeć przez sito i włożyć do rosołu, w którym się gotowała (rosół przecedzić). Włoszczyznę ugotować oddzielnie, przetrzeć przez sito i dodać do zupy rybnej, gotującej się na wolnym ogniu. Posolić, zaprawić śmietaną i żółtkiem a według życzenia dodać octu.
Smacznego :)
Składniki :
1 kg różnych ryb słodkowodnych
1 pęczek włoszczyzny
½ selera
1 żółtko
1 dl śmietany
sól
ocet
Rybę gotować do miękkości. Wyjąc, oczyścić z ości, przetrzeć przez sito i włożyć do rosołu, w którym się gotowała (rosół przecedzić). Włoszczyznę ugotować oddzielnie, przetrzeć przez sito i dodać do zupy rybnej, gotującej się na wolnym ogniu. Posolić, zaprawić śmietaną i żółtkiem a według życzenia dodać octu.
Smacznego :)