Zupa rybna z Okonia...


Zupa rybna z Okonia...


składniki:

2 kg okoni,
2 pomidory,
litr bulionu warzywnego (może być z kostki),
1/3 szklanki gęstej śmietany,
pęczek koperku lub natki pietruszki,
pieprz,
sól,

przygotowanie:

Sprawić ryby, wypłukać, włożyć do wrzącego bulionu i gotować ok. 30 min.
Miękkie ryby wyjąć na talerz łyżką cedzakową, ostudzić, obrać z ości, głowy wyrzucić, a mięso znów włożyć do wywaru.
Śmietanę rozprowadzić odrobiną gorącego bulionu, wlać do garnka, wymieszać, przyprawić zupę do smaku solą i pieprzem, zdjąć garnek z ognia.
Dodać pokrojone w drobną kostkę pomidory bez skórki i posypać posiekaną zieleniną.
Podawać z makaronem lub pieczywem.



smacznego!!!

 


2.6
Oceń
(15 głosów)

 

Zupa rybna z Okonia... - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł