Zupa rybna z pulpetami

/ 1 komentarzy

Produkty:
-1 1 kg ryb słodkowodnych
-włoszczyzna
-po 2 łyżki masła i bułki tartej
-2 duże cebule
-jajko
-natka
-goździk, liść laurowy
-2 ziarna ziela angielskiego
-sól, pieprz

Zupa rybna z pulpetami
Przygotowanie:
Ryby sprawić, odrzucić kręgosłupy i większe ości. Ogony, głowy i płetwy zalać 2l wody. Dodać oczyszczoną włoszczyznę, liść laurowy, ziele angielskie, goździk, sól i pieprz do smaku. Gotować powoli 40 min. W tym czasie mięso ryb zemleć, połączyć z jajkiem, posiekaną i zeszkloną na maśle cebulą oraz bułką tartą, doprawić. Formować malutkie pulpeciki, gotować w zupie 8 min, ostrożnie wyjąć. Zupę przecedzić przez sito wyłożone gazą. Podawać z pulpetami i natką.

 


5
Oceń
(2 głosów)

 

Zupa rybna z pulpetami - opinie i komentarze

rompax3rompax3
0
11 kg oO? (2012-02-08 10:33)

skomentuj ten artykuł