Zupa rybna= przepis

/ 2 komentarzy

Zupa rybna

25-30 dkg ryb - karasie, sum, karp, szczupak - lub jadalne odpadki z ryb : głowy, kręgosłupy, ogony
15 dkg włoszczyzny
2l wody
ziele angielskie
1/4 l śmietany
3 dkg mąki
gałka muszkatołowa
pieprz
sól

Ugotować wywar z włoszczyzny i ryb lub jadalnych odpadków ryb oraz przypraw.
Wywar przecedzić. Z mięsa ryby przyrządzić pulpety. Wywar poprawić mąką rozmieszana z 1/8 l ostudzonego wywaru, zagotować, dodać sól, pieprz i gałke muszkatołową do smaku. Zupę połączyć ze śmietaną.
Do wazy wsadzić ugotowane pulpety, wlać zupe. :)

Przepiś na pulpety rybe podam w kolejnym przepisie;)

 


4.8
Oceń
(4 głosów)

 

Zupa rybna= przepis - opinie i komentarze

marcinaniserowiczmarcinaniserowicz
0
W imieniu zarządu koła PZW "Złota Rybka" proszę o usunięcie tych wpisów z działu Aktualności strony koła i przeniesienie ich pn. na forum. Chcielibyśmy aby w dziale Aktualności znajdowały się relacje z imprez, wydarzeń itp., a nie przepisy kulinarne. (2011-12-20 17:09)
robert arobert a
0
Aktualności to nie przepisy kulinarne. (2011-12-21 15:59)

skomentuj ten artykuł