Zupa Rybna przepis

/ 1 komentarzy

Zupa rybna przepis.

Składniki, które będą nam potrzebne to:
- odpadki ryb takie jak: głowy, czy płetwy,
- seler
- ziele angielskie,
- sok z cytryny (aby dodać ostrości),
- koperek,
- marchewki,
- śmietana 18%,
- ziemniaki pokrojone w drobną kostkę lub grzanki,
- woda – by zapełnić garnek około 1-3 litra, zależy ile chcemy przygotować zupy,
- sól,
- pieprz.
Wykonanie:
Pukamy odpadki z karpia. Obieramy warzywa, wrzucamy do naszego garnka i zalewamy wodą. Dodajemy ziele angielskie i laurowe. Stawiamy na naszą kuchenkę i gotujemy około pół godziny. Jeśli już nam się ugotowało to odlewamy nasz wywar (jeżeli jeszcze nie czekamy chwilę dłużej) i kroimy drobno marchewkę i dodajemy do naszego wywaru. Zabielamy go śmietaną, dodajemy soli i pieprzu oraz soku z cytryny do smaku (w ilościach takich, żeby nam smakowało). Podawać najlepiej z ziemniakami lub grzankami.
Pozdrawiam,
Andrzej

 


5
Oceń
(4 głosów)

 

Zupa Rybna przepis - opinie i komentarze

pstrag222pstrag222
0
Zupa z odpadków? ciekawe czy sam byś ja jadł? Ja jak robię zupę rybna to używam tuszek rybnych w całości. pzdr.pstrag222 (2013-01-03 09:33)

skomentuj ten artykuł