Zupa z dorsza.


Zupa z dorsza.
Składniki: 450 g filetów z dorsza, 200 g fasoli z puszki, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 3 łodygi selera naciowego, 1 marchewka, kilka gałązek natki, 2 łyżki oleju, 2 listki laurowe,sół,pieprz.
Przygotowanie: Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Marchewkę i seler oczyścić, opłukać, pokroić. Natkę umyć, też pokroić. Cebulę podsmażyć na oleju. Dodać czosnek, marchewkę, seler, natkę i listki laurowe. Smażyć, mieszając, przez 5 min. Rybę pokroić w kostkę, dodać do warzyw, podsmażyć. Dołożyć fasolę z zalewą. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, wlać trochę przegotowanej wody. Posolić do smaku, gotować 20 min

 


1
Oceń
(1 głosów)

 

Zupa z dorsza. - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł