Zupa z miętusa


Na Wigilijny stół
Składniki:
1/2 kg oczyszczonego miętusa
zielona papryka
2 pomidory
1/2 papryki chili
łyżeczka słodkiej mielonej papryki
cebula
sól
Przygotowanie:
Papryki myjemy i usuwamy gniazda nasienne. Miąższ zielonej papryki kroimy w kostkę, chli- w paski. Pomidory sparzamy, obieramy i kroimy w kostkę. Rybę myjemy, filetujemy i kroimy w kawałki. Cebulę obierami i siekamy. Zalewamy 1 litrem zimnej wody i gotujemy 15 minut. Następnie wkładamy rybę oraz zieloną paprykę. Gotujemy 15 min. Dodajemy chili i pomidory. Doprawiamy do smaku i gotujemy kolejne 15 min.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Zupa z miętusa - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł