Zaloguj się do konta

Zupa z miętusa

Na Wigilijny stół
Składniki:
1/2 kg oczyszczonego miętusa
zielona papryka
2 pomidory
1/2 papryki chili
łyżeczka słodkiej mielonej papryki
cebula
sól
Przygotowanie:
Papryki myjemy i usuwamy gniazda nasienne. Miąższ zielonej papryki kroimy w kostkę, chli- w paski. Pomidory sparzamy, obieramy i kroimy w kostkę. Rybę myjemy, filetujemy i kroimy w kawałki. Cebulę obierami i siekamy. Zalewamy 1 litrem zimnej wody i gotujemy 15 minut. Następnie wkładamy rybę oraz zieloną paprykę. Gotujemy 15 min. Dodajemy chili i pomidory. Doprawiamy do smaku i gotujemy kolejne 15 min.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej