Zupa z sandacza i łososia...


Zupa z sandacza i łososia z borowikami i warzywami aromatyzowana oliwą truflową.



Składniki:

250 g filetu z sandacza bez skóry,
tymianek Prymat do smaku,
sól,
pieprz czarny mielony Prymat,
olej,
1 pęczek koperku,
200 ml śmietany 36%,
4 ząbki czosnku,
100 g pokrojonej w kostkę cebuli,
300 g pokrojonych w kostkę warzyw (po 100 g marchwi, selera, pora),
250 g borowików,
250 g filetu z łososia bez skóry,
sok z 1/2 cytryny,



Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę, pokrojone grzyby, czosnek i warzywa.
Wszystko zalać zimną wodą, gotować 30 minut, a następnie zabielić śmietaną i doprawić do smaku. Pokrojone i skropione sokiem z cytryny ryby podsmażyć na oleju, dodać do wywaru i gotować kilka minut.
Tuż przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.



Smacznego!!!

 


2.7
Oceń
(15 głosów)

 

Zupa z sandacza i łososia... - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł