Zupa z wędzonego na ciepło Łososia...
Jarosław Warkocki (Yaro)
2011-04-13
Zupa z wędzonego na ciepło łososia...
Składniki:
4 małe ziemniaki
1 cebula
2 łyżki masła
0,7 l wywaru z ryby
3-4 liście laurowe
sól, pieprz
400 gram łososia wędzonego na ciepło
2-3 łyżki śmietany
Etapy przygotowania,
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.
Poszatkować cebulę.
Ziemniaki i cebulę zeszklić na maśle (bez przyrumienienia), dolać wywar rybny i liście laurowe. Gotować aż ziemniaki będą miękkie (ok. 10 minut), dodać sól i pieprz. Usunąć liście.
Pokrój rybę w sześciany, dodaj do zupy razem ze śmietaną i gotuj na małym ogniu 2 minuty.
Posypać koperkiem i podawać z ciemnym, żytnim pieczywem.
Smacznego!!!
Składniki:
4 małe ziemniaki
1 cebula
2 łyżki masła
0,7 l wywaru z ryby
3-4 liście laurowe
sól, pieprz
400 gram łososia wędzonego na ciepło
2-3 łyżki śmietany
Etapy przygotowania,
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.
Poszatkować cebulę.
Ziemniaki i cebulę zeszklić na maśle (bez przyrumienienia), dolać wywar rybny i liście laurowe. Gotować aż ziemniaki będą miękkie (ok. 10 minut), dodać sól i pieprz. Usunąć liście.
Pokrój rybę w sześciany, dodaj do zupy razem ze śmietaną i gotuj na małym ogniu 2 minuty.
Posypać koperkiem i podawać z ciemnym, żytnim pieczywem.
Smacznego!!!