Zaloguj się do konta

Zupa z wędzonego na ciepło Łososia...

Zupa z wędzonego na ciepło łososia...




Składniki:

4 małe ziemniaki
1 cebula
2 łyżki masła
0,7 l wywaru z ryby
3-4 liście laurowe
sól, pieprz
400 gram łososia wędzonego na ciepło
2-3 łyżki śmietany


Etapy przygotowania,


Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.
Poszatkować cebulę.
Ziemniaki i cebulę zeszklić na maśle (bez przyrumienienia), dolać wywar rybny i liście laurowe. Gotować aż ziemniaki będą miękkie (ok. 10 minut), dodać sól i pieprz. Usunąć liście.

Pokrój rybę w sześciany, dodaj do zupy razem ze śmietaną i gotuj na małym ogniu 2 minuty.
Posypać koperkiem i podawać z ciemnym, żytnim pieczywem.



Smacznego!!!

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Pstrąg z grilla

Składniki:średnie pstrągi - 4 sztukipaprykacytryny - 1-2 sztukimasło -…

Ryby wędzone

Można wędzić ryby wszystkich gatunków, jeśli mają odpowiednie rozmiar…