Zypa z ryb słodkowodnych
Tomasz Przybysz (przybysz1992)
2011-12-22
Produkty:
-1 kg ryb słodkowodnych(lin karp)
-włoszczyzna
-cebula
-sól, pieprz, ziele angielskie, listek laurowy
Przygotowanie:
Rybę oskrobać z łusek, wypatroszyć, skroić filety, usunąć ości. Łeb, kręgosłup i ości zalać wodą, osolić, wsypać przyprawy i ugotować wywar. W połowie gotowania dodać oczyszczoną włoszczyznę i przypieczoną na suchej patelni cebulę. Przecedzić, włożyć filety rybne i gotować pod przykryciem 20 minut. Filety wyjąć, pokroić na kawałki. Włożyć z powrotem do zupy. Doprawić solą i pieprzem.
-1 kg ryb słodkowodnych(lin karp)
-włoszczyzna
-cebula
-sól, pieprz, ziele angielskie, listek laurowy
Przygotowanie:
Rybę oskrobać z łusek, wypatroszyć, skroić filety, usunąć ości. Łeb, kręgosłup i ości zalać wodą, osolić, wsypać przyprawy i ugotować wywar. W połowie gotowania dodać oczyszczoną włoszczyznę i przypieczoną na suchej patelni cebulę. Przecedzić, włożyć filety rybne i gotować pod przykryciem 20 minut. Filety wyjąć, pokroić na kawałki. Włożyć z powrotem do zupy. Doprawić solą i pieprzem.