Zaloguj się do konta

Zypa z ryb słodkowodnych

Produkty:
-1 kg ryb słodkowodnych(lin karp)
-włoszczyzna
-cebula
-sól, pieprz, ziele angielskie, listek laurowy

Przygotowanie:
Rybę oskrobać z łusek, wypatroszyć, skroić filety, usunąć ości. Łeb, kręgosłup i ości zalać wodą, osolić, wsypać przyprawy i ugotować wywar. W połowie gotowania dodać oczyszczoną włoszczyznę i przypieczoną na suchej patelni cebulę. Przecedzić, włożyć filety rybne i gotować pod przykryciem 20 minut. Filety wyjąć, pokroić na kawałki. Włożyć z powrotem do zupy. Doprawić solą i pieprzem.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Lin w piwie

• 2 kg lina• 3/4 l piwa• 10 dag masła• 2 łyżeczk…

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…