Groch z kapuchą i grzybami


Groch z kapuchą i grzybami wigilijny. Składniki:1 biała mała kapusta, pół kilograma kiszonej kapusty, 450 g suchego grochu, 1/3 szklanki suszonych borowików, 1 suszona śliwka,2 duże cebule, ziele angielskie, liść laurowy, kminek, zioła, zioła prowansalskie, łyżka sosu sojowego, sól, pieprz do smaku. Przygotowanie: Groch moczymy całą noc, grzyby również. Kapust białą szatkujemy gotujemy z kiszoną robimy to samo w osobnym rondlu. Bierzemy się za groch po odcedzeniu zalewamy wodą zaczynamy gotować do miękkości. gdy groch zmięknie dzielimy go na polowe i łączymy z kapustom kiszoną i białą. Gotujemy wszystko razem z dodatkiem ziół, przypraw i suszonej śliwki nie zapominając o grzybkach. Resztę grochu przecieramy i łączymy z kapustą dodajemy sos sojowy i gotowe . Tak przygotowaną kapustę możemy podać z ziemniakami i ryba która gości na naszym wigilijnym stole. Życzę smacznego, Pozdrawiam.

 


1
Oceń
(1 głosów)

 

Groch z kapuchą i grzybami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł